Sukellus #2 – PINNAN ALLE

Toteutus 1: MEIDÄN MERI -LAULU

Lapsi kuuntelee yhdessä aikuisen kanssa Meidän meri -laulun. Kun laulua on kuunneltu, voi sen ympärille keksiä esimerkiksi oman tanssiesityksen perheenjäsenille, jos uskaltaa.

Hannele Huovi ja Soili Perkiö ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa nuotit ja sanat. Laulu on vapaasti käytettävissä myös karaokeversiona.

Meidän meri Youtubessa

Toteutus 2: VESISTÖN RAKENTAMINEN

Pikku Myy löytää pienen lähteen josta alkaa juuri hänelle sopivan kokoinen pieni puro. Hän päättää laskea sitä pitkin pienellä ämpärillä ja katsoa mihin se johtaa.

Lapsi rakentaa yhdessä aikuisen kanssa kierrätyspaperista ja pahvista tai muusta materiaalista vesistön mallin. Matkalle voi suunnitella Pikku Myyn puron lisäksi esimerkiksi lampia, jokia ja järviä. Reitti päätyy lopulta mereen.

Myyn lähtöpaikka asetetaan korkeammalle esimerkiksi pöydän päälle ja meri lattialle. Myyn laskureittiä voi kokeilla esimerkiksi päästämällä kuulan alas reittiä pitkin.

Kierrätysmuovista voi rakentaa vedellä toimivan mallin, jolloin pieni kelluva esine, esimerkiksi pingispallo, kulkee reitin läpi. Lammilla ja järvillä voi puhaltaa Pikku Myylle tuulen tapaan vauhtia.

Reitti voidaan rakentaa myös ulos luonnonmateriaaleista ja tarvittaessa kierrätysmuoveista kaltevaan rinteeseen, jolloin reittiä voi oikeasti kokeilla esimerkiksi sadevedellä ja pienellä muovisella kelluvalla esineellä.

Lapsen kanssa yhdessä voidaan myös tarkastella kartasta etäisyyttä lähimpään mereen ja sitä, kuinka sinne pääsisi vesistöjä pitkin.

Kuva: © Moomin Characters™

Takaisin sukelluksiin