Sukellus #4 – VAPAASUKELLUS

Vapaasukelluksessa partiolainen ‌ilmaisee‌ ‌itseään‌ ‌ja‌ ‌omia‌ ‌mielipiteitään‌ ‌sekä‌ ‌pyrkii‌ ‌vaikuttamaan‌ ‌muihin.‌ ‌Hän ‌myös pääsee kertomaan omista‌ ‌näkemyksistään‌ ‌Itämerestä‌ ‌muille‌‌ esimerkiksi sosiaalisen median välityksellä.

Toteutus 1: KYMMENEN TAPAA VAIKUTTAA

Selvitetään kymmenen tapaa vaikuttaa Itämereen omilla valinnoilla.

Apuna voi käyttää #meidänmeri -kampanjan kuvia kymmenen tapaa vaikuttaa.

Partiolainen askartelee kymmenen korttia, joihin voi esimerkiksi piirtää tavat vaikuttaa Itämereen omilla valinnoilla.

Hän laittaa tämän jälkeen kortit omasta mielestään tekojen mukaan vaikeusjärjestykseen. Kun vastausvaihtoehdot ovat valmiit, voi partiolainen keskustella ja kysyä myös muiden perheenjäsenten tai kavereiden mielipidettä.

Toteutus 2: NÄYTTELY

Partiolainen toteuttaa pienimuotoisen näyttelyn Itämerestä. Jokainen tekee itse muutaman Itämereen liittyvän taideteoksen esimerkiksi luonnonmateriaaleja tai kierrätysmateriaaleja käyttäen. Myös muut perheenjäsenet voivat osallistua taideteosten tekemiseen. Lopuksi jokaiselle teokselle annetaan nimi ja niistä koostetaan taidenäyttely.

Toteutus 3: SOMEKUVA

Partiolainen suunnittelee ja toteuttaa Itämeren puolesta kantaa ottavan valokuvan. Kuvan suunnittelussa saa käyttää mielikuvitusta. Kuvaa varten voi tehdä esimerkiksi ympäristötaideteoksen, pukeutua rooliasuihin, tehdä opastekylttejä tai valita vain erityisen kauniin ja arvokkaan paikan kuvattavaksi.

Jos kuva halutaan julkaistavaksi MiSPan nettisivuilla tai somessa, sen voi lähettää MiSPan WhatsAppiin numeroon 0401814843. Kuvan yhteydessä ei julkaista partiolaisen nimeä ja kuvan voi hyvin toteuttaa niin, että partiolainen ei ole itse kuvassa.

Kuva: © Moomin Characters™

Takaisin sukelluksiin