Sukellus #4 – VAPAASUKELLUS

Vapaasukelluksessa sudenpentu pääsee ilmaisemaan itseään ja kertomaan oman näkemyksensä Itämerestä

Toteutus 1: NÄYTTELY

Sudenpentu toteuttaa pienimuotoisen näyttelyn Itämerestä. Jokainen sudenpentu tekee itse muutaman Itämereen liittyvän taideteoksen esimerkiksi luonnonmateriaaleja tai kierrätysmateriaaleja käyttäen. Myös muut perheenjäsenet voivat osallistua taideteosten tekemiseen. Lopuksi jokaiselle teokselle annetaan nimi ja niistä koostetaan taidenäyttely. Taidenäyttelyyn voi kutsua esimerkiksi perheenjäseniä tai sukulaisia. Tärkeää on, että jokainen taideteos saa arvoisensa huomion!

Toteutus 2: SOMEKUVA

Sudenpentu suunnittelee ja toteuttaa Itämeren puolesta kantaa ottavan valokuvan. Kuvan suunnittelussa saa käyttää mielikuvitusta. Sudenpentu voi tehdä esimerkiksi ympäristötaideteoksen, pukeutua rooliasuihin, tehdä opastekylttejä tai valita vain erityisen kauniin ja arvokkaan paikan kuvattavaksi.

Jos sudenpentu haluaa kuvansa julkaistavaksi MiSPan nettisivuilla tai sosiaalisessa mediassa, aikuinen voi lähettää kuva MiSPan WhatsAppiin numeroon 0401814843. Kuvan yhteydessä ei mainita sudenpennun nimeä ja kuvan voi hyvin toteuttaa myös ilman, että sudenpentu näkyy siinä itse.

Toteutus 3: JATKOKERTOMUS

Tähän tehtävään tarvitaan muutama kaveri tai vaikkapa sisarus. Sudenpentu aloittaa jatkokertomuksen, jota muut jatkavat: ”Vedessä näimme…” Jokainen saa sanoa muutaman sanan kerrallaan, kunnes tarina on osallistujien mielestä valmis. Kertomus voidaan esittää esimerkiksi huoltajille tai muulle sopivalle kohderyhmälle.

Kuva: © Moomin Characters™

Takaisin sukelluksiin