#MEIDÄNMERI

”Sinä suurena merkittävänä iltana tuuli kääntyi hiljalleen itään. Oli alkanut puhaltaa jo puolilta päivin, mutta lähtö oli määrätty tapahtuvaksi auringonlaskun aikaan. Meri oli lämmin ja syvän sininen, yhtä sininen kuin lasipallo.” (Tove Jansson: Muumipappa ja meri, 1965)

John Nurmisen Säätiö (@jnurmisensaatio) | Twitter

Muumeille meri on aina ollut todella tärkeä ja niin tulisi olla meillekin. Meidän ainoa meremme, Itämeri, voi huonosti. Olisipa huippua, jos voisimme vielä joskus sanoa, että Itämeri on yhtä sininen kuin lasipallo!

Haastammekin juuri SINUT tutkimaan Itämerta ja tekemään sen kuntoon vaikuttavia tekoja vuoden 2020 aikana.

Suoritukset eli tässä tapauksessa SUKELLUKSET on suunniteltu jokaiselle ikäryhmälle sopiviksi, unohtamatta perhepartiolaisia ja sisupartiolaisia. Ohjeet sukelluksiin ja tehtäviin löydät klikkaamalla alta ikäkauden nimeä.

Ohjeet merkin suorittamiseen (vain MiSPan jäsenlippukunnille):

Jokaisen sukelluksen suorittamiseksi on valmisteltu useita aktiviteetteja. Valitse siis mieluisesi, ja kun olet suorittanut kaikki ikäkautesi sukellukset, täytä tämä lomake. #MEIDÄNMERI-merkki toimitetaan sinulle lippukuntasi kautta.

#meidänmeri kampanjan takana on Moomin Characters, joka valvoo Muumien oikeuksia, sekä John Nurmisen Säätiö, jonka missiona on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Lisää säätiön työstä voi lukea osoitteesta www.johnnurmisensaatio.fi ja kampanjasta osoitteesta www.meidänmeri.fi.

Kuva: Anu Kääriäinen

Artikkelikuva ja ikäryhmien kuvat: © Moomin Characters™